Informatikai Szolgáltatások

Informatikai Szolgálat <ELTE ÁJK>

Köszöntjük a ELTE ÁJK
Informatikai Szolgáltatásainak honlapján

Fontos információk

Tájékoztatás a teljes informatikai átállítás befejezéséről és
a távoli asztal szolgáltatás kivezetéséről

Tisztelt kollegák!

Az elmúlt néhány évben az Állam és Jogtudományi karon működő informatikai szolgáltatások mindegyike sikeresen integrálódott az Egyetem széleskörűen használt központi rendszerébe, növelve ezzel az informatikai biztonságot, a rendszerek rendelkezésre állását és stabilitását. Ezen felül a központi azonosítási megoldás átjárhatóságot teremt az egyes szervezeti egységek között is.

Az önálló kari levelezőszervert nagy megbízhatóságú, Microsoft 365-ben üzemelő levelezőrendszer váltotta fel, bevezetésre került a Teams rendszer, a számítógépekbe történő helyi belépést is az Informatikai Igazgatóság központi szerverei biztosítják.

A VPN szolgáltatás fejlesztésével lehetővé vált, hogy minden Jogi Karon dolgozó oktató, hallgató, munkatárs, hozzáférjen a Kar által előfizetett adatbázisokhoz és digitális tartalmakhoz.

Az Office365 platform minden korábbinál nagyobb személyes tárhelyet és kiterjedtebb, rugalmasabb, bárhonnan elérhető csoportmunka lehetőségeket biztosít.
Ennek ellenére a régi személyes ("S: meghajtók") elérése is biztosított a kar számítógépeiről, illetve VPN szolgáltatás segítségével otthoni számítógépekről és laptopokról is.

A régi, meglehetősen elavult kari szerver (és hozzá kapcsolódó folyamatos hűtés) végleges leállítása annak tetemes energiaigénye, illetve a szerver kora, műszaki állapota miatt a közeljövőben mindenképpen elodázhatatlan lesz, így a távoli asztali szolgáltatás a régi azonosítóra épülő régi szerveren futó "párhuzamos szolgáltatásként" nem üzemeltethető tovább.

Amennyiben a szolgáltatás leállításával, a távoli elérés lehetőségeivel, a VPN kliens telepítésével és beállításával kapcsolatban kérdésük van, kérjük jelezzék a 6800 központi telefonszámon, illetve az ajk.informatika@elte.hu emailcímen.

Utoljára módosítva: 2022. december 14. 13:14.